A kockás has titkai

Cimkék:  
mozgás, 
Kategória:  
#edzés,

Lapos has? Kockák, amiken sakkozni lehet?

Lapos has? Kockák, amiken sakkozni lehet? :) Nagy rejtély sokunk számára. Mutatós, vágyott, kecsegtető állapot, csupán a hozzá vezető utat nőtte be a gaz, így nem találjuk. Megpróbálunk segíteni, hogy Te megtaláld!

A hasizomról  tudni kell, hogy kockássá tételének titka nemcsak a tökéletesen összeállított hasizom-program, hanem inkább a moziban elfogyasztott popcorn, vagy este jóízűen megevett (akár) light pizza, (cukros) zabpelyhes keksz, sör, üdítő kitiltása!

A fitnesz világába belépő emberek egyik legnagyobb tévedése, hogy a látható kockákhoz csupán jól összeállított hasizom koncepció szükségeltetik! Ezt a „helyi zsírégetés” mítosza generálta, ez az elképzelés téves! Mint hogy az is, hogy egy adott testrész edzése csökkenti az ott kialakult zsírpárnák vastagságát; ez nem így van!

 

A TÁNYÉR ELTOLÁSA!

 

Egy szakember gondolatait idézve: „a kockás has legeredményesebb gyakorlata: a tányér eltolása!

Fontos tudnunk, hogy a hasizom gyakorlatok elsősorban a hasizom edzését szolgálják, és nem az ott kialakult felesleg ledolgozását segítik. Lehet, hogy edzéseink során csökkenni fog kicsit a hasat fedő zsírréteg (és akin kevesebb plusz van észre is veheti a kialakuló kockákat), viszont hasazás során leginkább a hasfal vastagszik, és ahhoz, hogy a kemény munka árán megszerzett kockáink felszínre kerüljenek, elsősorban diéta kell! 70 %-ban ez lesz sikerünk kulcsa, úgyhogy nem véletlenül ez kerül listánk tetejére!

 

KARDIÓ!

 

Kisebb zsírpárnát szeretnénk derekunkon? Végezzünk intervall és cross training (funkcionális) edzéseket! Az intervall és cross training jellegű edzések az egyik leghatékonyabb fegyverei a zsírleadásnak, az állóképesség javításnak, hisz egy ilyen típusú edzések sokkal több kalóriát égetnek el, mint az egyenletes intenzitású aerob munka. Egy „sprint” program olyan feszes testet fog eredményezni, mint a sprintereké, a célunk pedig a legmesszemenőbbekig ez!

 

TÖRZS EDZÉS!

 

A has edzése csökkentheti ugyan derekunk körméretét, de testzsírszázalékunk minimalizálásában nem játszik komoly szerepet. Mindezek ellenére nagyon fontos edzése! Hogy miért is? A has edzést tulajdonképpen nevezhetnénk a törzsedzésnek is és lényeges, hogy nagy figyelmet szenteljünk ennek! Hisz az erős törzs (a hasizmokat is beleértve) az egyik lényeges eleme a derékfájás megelőzésének, a jó megjelenésnek, és megfelelő alapot ad teljesítményünk fokozásához is más sportágakban!

 

STABILIZÁLJUNK!

 

Ne csak has prést végezzünk! A helyes törzsedzés ennél sokkal többet foglal magába! Edzéseink bizonyos százalékának izometrikus (nincs elmozdulás, amikor megfeszül az izom) gyakorlatokat is tartalmaznia kell! Törzsünk izomzatát ilyen jellegű terhelésnek is ki kell tenni, úgyhogy jöhetnek az alkartámaszos tartások, oldalhíd tartások, amikor csak kitartjuk az adott pozíciót izmaink megfeszítésével!

Ezzel izomzatunk stabilizációs képességeit fejlesztjük és nemcsak préselünk, meg felülünk, hanem tartunk, tartunk, kitartunk... akár háromszor egy percig is egy padtámaszt, ha már edzettek vagyunk (padtámasz: kiindulóhelyzet alkartámasz, térd-csípő talajról elemelve, has- és farizom megfeszítve, a hát kicsit domború, tartjuk ez a pozíciót)!

 

HÁT ÉS HAS EGYÜTTES EDZÉS!

 

A hátizom edzése során ugyanis a gerincet többnyire hátrafelé „húzzuk”, így mindenképp javasolt egy ellentétes mozgássorozat, mégpedig a hasizom, hisz e két izomcsoport fogja közre a gerincet. Válogassunk össze két-, három vagy négy hasizom erősítő gyakorlatot és ezeket végezzük minimális pihenővel.

Kidolgozott hasizmunk amellett, hogy bennünket hihetetlen önbizalommal tölt el, testünknek is tökéletes megjelenést kölcsönöz! Hisz általa testünk összképe vonzóbb lesz! Vékonyabb derekat, látszatra szebb ívű, szélesebb hátat tudhatunk magunkénak, no meg pár kockát (nem csokiból), aminek érdekében érdemes azt a varázslatos hármast ismételgetnünk, ami a tökéletes has titka: „tányér eltolás, kardió edzés és a has a törzs edzése”!

 

Ha szeretnél feszes, lapos hasat, akkor próbáld ki a

👉 4 HETES HASIZOM EXTRA 👈 edzésprogramot!

vissza a blogokhoz