Overnight oats az új reggeli trend

Cimkék:  
táplálkozás, 
Kategória:  
#étkezés,

Az éjszakai zabkása elkészül addig, amíg Te az igazak álmát alszod

Az éjszakai zabkása elkészül addig, amíg Te az igazak álmát alszod. Másnap, a reggeli FitVideo edzés után  a hűtőből kivéve, már viheted is, vagy friss gyümölccsel a tetején azonnal fogyaszthatod.

Ahhoz, hogy egy egészséges reggeliben legyen részed, csak pár perces előző napi előkészületre lesz szükség - a többit az idő elvégzi helyetted. Ami kell hozzá: zab vagy más gabonafélék például hajdina, kuszkusz, jót tesz neki a chia- és lenmag, továbbá a csonthéjasok dió, mandula, és az aszalt gyümölcsök, bármi, ami van otthon. Áztasd be az egészet vízbe, tejbe, frissen facsart gyümölcslébe és várj rá egy éjszakán át! Reggelre már kéznél is van az egészséges, rostokban gazdag reggeli. Állítólag az "Overnight Oats", azaz az éjszakai zabkása, a Bircher müzli továbbbfejlesztése, amit a svájci orvos, Maximilian Bircher-Benner 150 évvel ezelőtt talált fel, és tálalt fel, akkoriban könnyű vacsoraként.

 

Tipp: a szezonális gyümölcsök passzolnak hozzá a legjobban, de persze a fagyasztottak és az aszaltak is jót tesznek neki! Tedd csatos üvegbe, azzal megjelenni még trendi is!

 

Alternatívák:

 

  • Áfonyás- mandulás sok magvas zabkása
  • Chia magos – gyümölcsös – vaníliajoghurttal
  • Kókuszos, málnás, zabpelyhes álom
  • Hajdina almával, lenmaggal, tejjel, mogyoróval és áfonyával
  • Édes narancsos, teljes kiőrlésű kuszkuszból, gránátalmával
vissza a blogokhoz