Lesd el a helyes guggolás titkát!

Cimkék:  
mozgás, 
Kategória:  
#edzés,

Nem igaz, hogy mindegy hogy, csak csináld...

 

Ha edzésről van szó, sokan szeretik elsumákolni a guggolást, pedig ez a gyakorlat az egyik leghatékonyabb a fenék és a comb erősítésére. A guggolás azonban nem csak egy egyszerű mozdulat, többféleképpen is végezhető, és ha helytelenül csinálod, könnyen sérülés lehet a vége. Ha te is a 40 év feletti nők közé tartozol, és szeretnél igazán fitt lenni, akkor itt az ideje, hogy megtanuld a helyes guggolás technikáját!

 

Miért fontos a guggolás?


A guggolás egy olyan funkcionális mozdulat, amely segít erősíteni az alsó testet, javítja az egyensúlyt és a stabilitást, valamint növeli a teljes test edzettségét. Ezen kívül a guggolás hozzájárul a hormontermeléshez is, amely segít a zsírvesztésben és az izomnövekedésben.

 

Vigyázz: A helytelen guggolás sérüléseket okozhat!


A guggolást sokan rosszul csinálják, ami fájdalmakhoz és sérülésekhez vezethet a térd, a gerinc és a csípő környékén. A leggyakoribb hiba, hogy a térd előre és/vagy befelé esik, nem guggolsz le 90 fokig, nem egyenes a hátad, túlságosan előredőlsz… Ezek egyrészt sérülésveszélyes manőverek, másrészt hatástalanná teszik a gyakorlatot.

 

A helyes guggolás technikája


 Ahhoz, hogy a térdeid helyes pozícióban tudd tartani, nem elég csak odafigyelni rá: meg kell erősíteni a külső-, belső combizmokat. Legalább 90 fokig ereszkedj le, tehát a combod legyen vízszintes a talajjal! Figyelj oda a hát alsó szakaszára, ne domborodjon guggolás közben.

 

Mindebből tehát az következik, hogy ahhoz, hogy a gyakorlatot helyesen tudd kivitelezni, muszáj a test többi részét is erősíteni!

 

Sosem dolgozunk csak egy vagy két izomcsoportra, mindig törekedj arra, hogy a teljes tested megkapja azt az odafigyelést, amire szüksége van!

 

👉 Kipróbálok ingyen egy edzést! 👈

 

 

vissza a blogokhoz