Regisztrálj69648regisztrált tag
Bemutatjuk Vissza
 
 

Bakos Zsuzsi

lélekmentor

 

Valamikor én is a szobámban kezdtem el tornázni, abban a korszakban, amikor még betárcsázós volt az internet és Cindy Crawford edzésvideói számítottak menőnek.

A motivációmra is kristálytisztán emlékszem, a svájci bébiszitterkedésem alatt felszedett tucatnyi bánatkilótól szerettem volna megszabadulni. 76 kilónál állt meg a mérleg, amikor az utolsó farmerem gombja egy óvatlan mozdulat következtében lepattant a helyéről, a cipzárt pedig innentől esélyem sem volt felhúzni.

 

Miután hazajöttem, távol a strandbody-tól eleinte hanyagoltam a nyilvános aerobikozást. A szobám kicsi volt, de biztonságos rejtekhelyet jelentett, és némi bútortologatással meglett a szabad felület is. Vettem két súlyzót és összeszedtem egy csomó jó zenét. Közben egyre többet olvastam az önmotiváció, a mentális megerősítések szerepéről. Pár letornázott kilóval és néhány évvel később szép sorjában aerobik- és személyi edzői, valamint pilates oktatói képesítést szereztem. Amikor megkezdtem az aerobik oktatói sulit, persze közel sem én voltam a legacélosabb testű jelentkező a csoportban. De ez inkább csak motivált, hogy megmutassam: képes vagyok még többet kihozni magamból – és aztán másokat is mozgásra buzdítani.

 

Később újságíróként ismerkedtem meg a life coachinggal, ami sokat segített a saját elakadásaim megértésében és abban, hogy az edzői tudásommal ötvözve a coachingszemléletet, másoknak is hatékonyabban segíthessek a változásban. 2010-ben született meg a kisfiam, néhány hónapos volt, amikor már újra órákat tartottam.  Nekem az edzés mindig rengeteget adott, egyszerre segített kiszakadni a hétköznapokból és a néha nyomasztó fáradtságból, vagy adott erőt egy kemény időszakban. És aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy közel a negyedik X-hez jobb formában vagyok, mint bármikor korábban.

 

Az ügyfeleim és a csoportjaim mellett hatalmas élmény volt lélekmentorként ott lenni a Wellness magazin fogyókúraversenyének indulói oldalán, a Coca-Cola Testébresztő Testőr Team tagjaként, vagy a Nők Lapja Nagy Életmódváltás programjának mentoraként. Mostantól pedig itt a Fitvideo-n támogatlak benneteket abban, hogy a videós edzések segítségével közelebb kerüljetek a céljaitokhoz, legyen szó fogyásról, jobb közérzetről, alakformálásról, szinten tartásról, fittségről vagy egyszerűen egy tudatosabb életvitel kialakításáról.

 

"Jobban nézhetsz ki, mint 20 évesen!"

 

Tudom, hogy a motiváció hullámzó, néha nehéz elkezdeni, főleg ha éjjel alig alszol, vagy napi 10 órát dolgozol és már az énidő szótól is könnybe lábad a szemed. Néha én sem tudom, honnan merítem az erőt arra, hogy egy-egy órát levezényeljek, mégsem tudom elképzelni az életemet edzés nélkül. Mert a legtöbbet akkor tanultam magamról, amikor képes voltam feszegetni a határaimat.

 

 

Hozzád szólok, ha már elmúltál 40 (vagy közel vagy hozzá), az elmúlt években nem voltál túlságosan elől a saját prioritási listáidon, de azért keveredtél erre az oldalra, hogy végre tegyél valamit önmagadért.  Nagy öröm számomra, hogy lélektrénerként közreműködhetem egy olyan mozgás népszerűsítő kezdeményezésben, ami most kimondottan a 40 év feletti nőknek szól.  Hamarosan egyre több olyan tartalommal találkozhattok a Fitvideo oldalán, ami remélem sokatoknak ad majd erőt és bátorságot ahhoz, hogy újra barátságot kössetek a testetekkel. Én hiszem, hogy ha az alakunkon tudunk változtatni, mindenen tudunk változtatni!

 

 

 

...ha elakadtál az életmódváltásban!

 

 

 

 

Zsuzsi