Regisztrálj71578regisztrált tag
Bemutatjuk Vissza
 
 

Bakos Zsuzsi

lélekmentor

 

Valamikor én is a szobámban kezdtem el tornázni, abban a korszakban, amikor még betárcsázós volt az internet és Cindy Crawford edzésvideói számítottak menőnek.

A motivációmra is kristálytisztán emlékszem, a svájci bébiszitterkedésem alatt felszedett tucatnyi bánatkilótól szerettem volna megszabadulni. 76 kilónál állt meg a mérleg, amikor az utolsó farmerem gombja egy óvatlan mozdulat következtében lepattant a helyéről, a cipzárt pedig innentől esélyem sem volt felhúzni.

 

Miután hazajöttem, távol a strandbody-tól eleinte hanyagoltam a nyilvános aerobikozást. A szobám kicsi volt, de biztonságos rejtekhelyet jelentett, és némi bútortologatással meglett a szabad felület is. Vettem két súlyzót és összeszedtem egy csomó jó zenét. Közben egyre többet olvastam az önmotiváció, a mentális megerősítések szerepéről. Pár letornázott kilóval és néhány évvel később szép sorjában aerobik- és személyi edzői, valamint pilates oktatói képesítést szereztem. Amikor megkezdtem az aerobik oktatói sulit, persze közel sem én voltam a legacélosabb testű jelentkező a csoportban. De ez inkább csak motivált, hogy megmutassam: képes vagyok még többet kihozni magamból – és aztán másokat is mozgásra buzdítani.

 

Később újságíróként ismerkedtem meg a life coachinggal, ami sokat segített a saját elakadásaim megértésében és abban, hogy az edzői tudásommal ötvözve a coachingszemléletet, másoknak is hatékonyabban segíthessek a változásban. 2010-ben született meg a kisfiam, néhány hónapos volt, amikor már újra órákat tartottam.  Nekem az edzés mindig rengeteget adott, egyszerre segített kiszakadni a hétköznapokból és a néha nyomasztó fáradtságból, vagy adott erőt egy kemény időszakban. És aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy közel a negyedik X-hez jobb formában vagyok, mint bármikor korábban.

 

Az ügyfeleim és a csoportjaim mellett hatalmas élmény volt lélekmentorként ott lenni a Wellness magazin fogyókúraversenyének indulói oldalán, a Coca-Cola Testébresztő Testőr Team tagjaként, vagy a Nők Lapja Nagy Életmódváltás programjának mentoraként. Mostantól pedig itt a Fitvideo-n támogatlak benneteket abban, hogy a videós edzések segítségével közelebb kerüljetek a céljaitokhoz, legyen szó fogyásról, jobb közérzetről, alakformálásról, szinten tartásról, fittségről vagy egyszerűen egy tudatosabb életvitel kialakításáról.

 

"Jobban nézhetsz ki, mint 20 évesen!"

 

Tudom, hogy a motiváció hullámzó, néha nehéz elkezdeni, főleg ha éjjel alig alszol, vagy napi 10 órát dolgozol és már az énidő szótól is könnybe lábad a szemed. Néha én sem tudom, honnan merítem az erőt arra, hogy egy-egy órát levezényeljek, mégsem tudom elképzelni az életemet edzés nélkül. Mert a legtöbbet akkor tanultam magamról, amikor képes voltam feszegetni a határaimat.

 

 

Hozzád szólok, ha már elmúltál 40 (vagy közel vagy hozzá), az elmúlt években nem voltál túlságosan elől a saját prioritási listáidon, de azért keveredtél erre az oldalra, hogy végre tegyél valamit önmagadért.  Nagy öröm számomra, hogy lélektrénerként közreműködhetem egy olyan mozgás népszerűsítő kezdeményezésben, ami most kimondottan a 40 év feletti nőknek szól.  Hamarosan egyre több olyan tartalommal találkozhattok a Fitvideo oldalán, ami remélem sokatoknak ad majd erőt és bátorságot ahhoz, hogy újra barátságot kössetek a testetekkel. Én hiszem, hogy ha az alakunkon tudunk változtatni, mindenen tudunk változtatni!

 

 

 

...ha elakadtál az életmódváltásban!

 

 

 

 

Zsuzsi

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél