72.850regisztrált tag
HírekVissza
Milyen fehérjével támogasd az edzéseidet?

Ha rendszeresen sportolsz, akkor előbb-utóbb felmerül a fehérje kiegészítők fogyasztásának kérdése. Bár a megfelelő táplálkozás mindennél fontosabb, a minőségi fehérjebevitel egyik legegyszerűbb és leggyorsabb formáját jelentik a fehérjeporok.

Fogyasztásuk további előnye, hogy míg sok, hagyományos táplálékkal jelentős mennyiségű zsírt és szénhidrátot is beviszel a szükséges fehérje mellett, addig a minőségi fehérjeporok minimális szénhidrátot és szinte semmi zsírt nem tartalmaznak.

 

A legnépszerűbbek az állati fehérjeporok, mivel azokhoz a legkönnyebb hozzájutni, és a nagy mennyiségű gyártás miatt már egészen alacsony áron is elérhetőek. A legtöbben tejsavót, olykor marhafehérjét fogyasztanak, melyek általában teljes értékű aminosav profillal rendelkeznek, és gyakran kimondottan finomak is (ami persze az alapos édesítésnek és aromázásnak köszönhető).

 

IDE KATTINTVA eléred a 100%-ban TERMÉSZETES, PRÉMIUM, ANTIALLERGÉN, ADALÉKOKTÓL MENTES, teljes értékű Naturize barna rizs fehérjeport.

100% visszavásárlási garancia!!!

 

Ha finomak és jók is, akkor mégis mi a gond velük?

 

A tejsavóval kapcsolatos legközismertebb probléma, hogy az emberek kb. 30%-a eleve nem fogyaszthat tejalapú termékeket, de mások is tapasztalják, hogy a tejsavó puffasztja őket, nem jól emésztik. Allergén tulajdonsága miatt így hosszabb távon azoknál is problémát okozhat (ízületi fájdalmak, kiütések, tej-, pollenallergia kialakulása), akik korábban teljesen tünetmentesek voltak.

 

A nagy mennyiségű állati fehérje fogyasztást a szakemberek eleve nem javasolják, mivel az megterheli a májat, vesét, vizesíti az izmokat és hajlam esetén súlyos köszvényt alakíthat ki.

 

A tejsavó allergén mivolta volt a legfőbb oka a marhafehérje megjelenésének is, mivel látszólag igen jó alternatívát nyújt: teljes értékű fehérje, ami nem tejből készül és a marhahús amúgy is jó izomépítőként van elkönyvelve.

Ez eddig jól is hangzik, de sajnos a valóság ennél árnyaltabb. Egyrészt a tejallergiások számára egyáltalán nem javasolt a marha fogyasztása, az úgynevezett keresztallergia miatt (hisz a marhának mégis csak van némi köze a tejhez), másrészt pedig a vizsgálatok során az aminosav profilja is igen gyászos képet mutatott. Ez persze nem is csoda, ha megvizsgáljuk az előállítási módját. A fehérje általában a marhának azon részeiből kerül kivonásra, melyek már csak hulladéknak volnának jók: ínak, porcok, fülek, nyesedékek. Ennek eredménye egy igen gyenge, bizonyos fajtákból a nullához közelítő aminosav profil.

További rossz hír, hogy a különböző betegségek megelőzése érdekében gyakran antibiotikumokkal, gyógyszerekkel kezelik a marhákat, melyek a marhafehérjébe koncentráltan kerülhetnek be. Több tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a rendszeres, nagyobb mennyiségű marhahús fogyasztás jelentősen növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Így ha mindenképp állati fehérjét szeretnél fogyasztani, akkor inkább egy minőségi tejsavót válassz, mintsem marhafehérjét.

 

Mi a helyzet a növényi fehérjékkel? Nyújthatnak valós alternatívát?

 

A tejérzékenység és a vegán táplálkozás mellett a fenti kockázatoknak is köszönhető a növényi fehérjék látványos előretörése. De mi szólt eddig ellenük?

 

Ma már csak ritkán merül fel, azonban sokáig tartotta magát a nézet, mely szerint egy növényi fehérje sosem lehet teljes értékű. A másik fő ellenérv, pedig hogy nem olyan „finomak”, selymes állagúak, mint például a tej.

 

Ezeknek az aggályoknak persze van alapjuk, mivel valóban nem minden növényi fehérje teljes értékű. A gyakoribb, fehér rizs fehérjéket például ezért is komplettálják, azaz javítják fel más növényi fehérjékkel (pl. borsófehérjével).

 

Ezért is volt igazi áttörés, amikor megjelent az olyan barna rizs fehérje, mely a rizsszem mindhárom részéből kivont fehérjét tartalmaz, ezért önmagában is teljes értékű. Kiemelkedő aminosav profilját hazai vizsgálatok is megerősítették és - igazi meglepetésként - az értékei még a tejsavó izolátumot is felülmúlták. Szintén jelentős hír volt az a külföldi vizsgálat, mely igazolta, hogy a prémium barna rizs fehérje a tejsavóval megegyező izomépítő hatással rendelkezik.

 

E mellett teljesen allergén mentes is, azaz bárki által fogyasztható, nem puffaszt, könnyen emészthető, és az állati fehérjefogyasztás veszélyeitől is mentes.

 

Jó tanácsunk pedig, hogy ha fehérjeporról van szó, akkor mindig az ízben köss kompromisszumot, sose a beltartalomban.

 

IDE KATTINTVA eléred a 100%-ban TERMÉSZETES, PRÉMIUM, ANTIALLERGÉN, ADALÉKOKTÓL MENTES, teljes értékű Naturize barna rizs fehérjeport.

100% visszavásárlási garancia!!!

 

Amit még érdemes elolvasnod

 

9 ok, amiért érdemes otthon edzeni

Plusz 1 óra szabadidő otthoni edzéssel

A mozgás 10+1 pozitív lelki hatása

Életmódváltás 90 nap alatt

Miért fogyassz extra fehérjét, ha rendszeresen sportolsz

 

És ha valóban hatékony edzésprogramba kezdenél, akkor ajánljuk 90 napos bérletünket, amivel végigcsinálhatod a szakértők által összeállított FitVideo programokat.  

 

 

Kattints a képre és már meg is veheted, bankkártyával, Szép kártyával, átutalással.

Most CSAK 5700FT!!

 
A 6 teljes VEZETETT PROGRAMOT pedig megtalálod a FitVideo főoldalán, vagy idekattintva.

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél