Regisztrálj68448regisztrált tag
HírekVissza
Merj boldog lenni!

A nők többsége azonnal megkérdőjelezi örömének jogosságát vagy kétségbeesik meddig tart ez a jó időszak. Pedig jó okod van rá, hogy kifejezd (ne csak online) mennyire jól érzed magad a bőrödben.

„Bármennyire is biztos voltam benne, hogy most teljesen jogos a felhőtlenség érzése, mindig az járt a fejemben, mikor lesz ennek vége.” – akár te is egy lehetsz, akinek már megfordult ilyen gondolat a fejében. Szakértők szerint ez egy teljesen normális reakció. Agyunk úgy van kondicionálva, hogy a legrosszabbat lássa. A nők pedig hajlamosak túlgondolni a dolgot és elhinni, hogy minden túl szép, hogy igaz legyen.

 

Ha elértél valamit, igen is legyél büszke magadra. Ha nem hiszed el, hogy ezt a célt te érted el, és nem véletlenül, írd össze mindazokat a tetteidet, amelyek idáig vezettek.

 

S miért nehéz kifejeznünk, megosztani másokkal, hogy boldogok vagyunk? Mert a negativitás az, ami összeköt. Az emberek sokkal több figyelmet fordítanak ezekre, mint a pozitívokra, és jobban megerősíti kapcsolatukat a panaszkodás és a nehézség átélése – állítják a tudósok. A többség csak online meri kimutatni, ha boldog. Ez pedig nem biztos, hogy jó. Kutatások szerint azok, aki tudatában vannak a boldogságának, és bele is tudja engedni magát, sokkal egészségesebb és kreatívabb.

 

Semmi szégyellnivaló nincs abban, ha boldog vagy. Sőt, a jó hangulatod akár „megfertőzhet” is másokat. Kifejezni a boldogságunkat nem önző cselekedet, ezzel tartozunk magunknak és másoknak.