72.850regisztrált tag
HírekVissza
Lehet szülés után is lapos hasad

Hasizmozni azonban a kismamáknak másként kell. Ha ugyanúgy állnál neki a hasizmaid fejlesztésének, mint a baba megszületése előtt, akár még rosszabbodhat is a helyzet. Miért?

A szétnyílt hasizomról

 

A terhesség alatt nagyon sok esetben a fentről lefelé futó egyenes hasizmok eltávolodnak középről, „szétnyílnak” a köldök két oldalától kifelé. Ennek szakorvosi neve is van, a diastasis recti, amiből a recti a hasizmot, a diastasis pedig azt jelöli, mi történt az izommal a terhesség ideje alatt. Egy igen gyakori jelenségről van szó, a nők legalább harmadánál beszélhetünk róla, amikor a gyermek megszületése után is van pocak.

 

Ilyenkor az a cél, hogy az izmokat újra egymáshoz közelítsük, és hogy visszanyerje annak eredeti funkcióját. Hiszen nem csak a kockás has alapját képezi ez az izom, de kitámasztó és megtámasztó szerepe is van, ami egy anyukának a baba emelgetése miatt (is) kritikusan fontos. Megerősítésével elejét veheted olyan tipikus problémáknak is, mint a derékfájdalom, a sérv vagy a vizelet-visszatartási panaszok.

 

Ha meg akarod tudni, a te esetedben szó van-e erről a jelenségről, vizsgáld meg magad. Feküdj le hanyatt, húzd fel a térdeket, talpak maradnak a talajon. Az ujjaidat tedd a köldöködhöz, majd emeld fel a fejed és maradj így a vállakat elemelve a talajról. Vizsgáld meg az ujjaiddal milyen nagy rés van a két hasizom közötti rést. A szakirodalom szerint, ha ez 2,7 cm vagy annál nagyobb, akkor beszélhetünk szétnyílt hasizomról. Sose gondolnád, de ilyen esetben sem a hasprés, sem a felülés, sőt a plank sem nem ajánlott, csak ha már legalább 1 cm-re vannak közel egymáshoz az izmok.

 

Fontos, ha Te beletartozol az egyharmadba, akiknek szétnyílt hasizmuk van, akkor a fent említett hasizomgyakorlatokat ne csináld. Ha viszont nem, akkor nyugodtan kezdd el a lenti Kismama programunkat, hogy mielőbb visszanyerhesd a szülés előtti formádat.

 

Új, ÉTRENDDEL megtámogatott VEZETETT PRÉMIUM programjaink segítenek neked, hogy  valóban TARTÓS EREDMÉNYEKET érhess el.

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK + 30 napos ZSÍRÉGETŐ ÉTRENDDEL.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ 1 évig eléred a 30 NAPOS ZSÍRÉGETŐ ÉTRENDET. PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 9990Ft

 

 
1 ÉV EDZÉS + 1 ÉVIG ZSÍRÉGETŐ ÉTREND

 

Vedd meg most

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK + 90 napos ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTRENDDEL.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ 1 évig eléred a 90 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTRENDET. PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 12990Ft

 

 
 
1 ÉV EDZÉS + 90 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTREND

 

Vedd meg most

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK, AMIVEL MINDEN EDZÉST ELÉRSZ.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 6990Ft

 

 
1 ÉV EDZÉS, MINDEN VEZETETT PROGRAM ELÉRÉSÉVEL

 

Vedd meg most

 

Használd a Szép kártyádat, ha van! Hogy miért?

Mert simán megveheted vele a FitVideo bérleteit a Szép kártyáddal. Részletek a képre, vagy ide kattintva.

 

                                  

 

 

Amit még érdemes elolvasnod

 

9 ok, amiért érdemes otthon edzeni

A mozgás 10+1 pozitív lelki hatása

Életmódváltás 90 nap alatt

Miért fogyassz extra fehérjét, ha rendszeresen sportolsz

9 érv a videós edzés mellett

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél