Regisztrálj69404regisztrált tag
HírekVissza
Kinek kell a bikinitest?

Áprilisban üt másodszorra a felesleges kilók órája. A januári edzőtermi tumultus persze már a múlté, jó, ha 5-10 százalék kitart az újévi testmegújítás mellett és még ilyenkor is elszántan edz. A második hullám magasztos célja ennél pontosabb: a lehető legjobban mutatni fürdőruhában. Még ha nem is feltétlenül bikiniben…

Miért is annyira hivalkodó ez az április?  Mert már belátható közelségben van a nyár, de még elég távol ahhoz, hogy pár kilót le lehessen faragni a nyaralásig. A másik ok, hogy ilyenkor döbbenünk rá: a téli életmódunk egyáltalán nem volt alakbarát. Több időt töltöttünk a négy fal között, hamarabb kidőltünk este, a felfokozott nassolási kedvről nem is beszélve. Persze ha az első tavaszi napsugarakkal kirúgjuk ezeket a szokásokat, máris nyerünk. Viszont lehet akármilyen közel a strandszezon, ha nem vagyunk készen arra, hogy megváltoztassuk a testünket, a naptár sem tud segíteni. Meg egyáltalán semmi.

 

Szitokszó vagy extra motiváció?

Életmód coachként a kiegyensúlyozott életvezetésben hiszek. Abban, hogy a számodra kedvező életmódot egész évben űznöd kellene, nem csak kampányszerűen, amit - lássuk be – a szervezeted sem fog díjazni. A bikinitest fogalma viszont folyton behozza a túlkapásokat, pedig hidd el, többet ártasz azzal, ha egy éve meg sem mozdultál, aztán kifulladásig hajszolod magad a már elnéptelenedett lakóövezetedben. Ugyanúgy megy ez a táplálkozással, ilyenkor a legelvetemültebb diétás módszerek is könnyen befutók lehetnek, ha elég gyors, jelentős és persze fájdalommentes fogyást ígérnek. Szóval én megértem, hogy versenyt futsz az idővel, de a melót nem spórolhatod meg. Maximum az életszervezésed alakíthatod át úgy, hogy a mozgás jobban beleférjen. És ha már itt tartunk: a pluszkilók és a kudarcos próbálkozások is sokszor a rossz életszervezésed eredményei. Először ezzel kell varázsolnod, ha tényleg kell az a bikini body. No meg ezen múlik az is, hogy sugárban hánysz a kifejezéstől, vagy a lehetőségeket látod benne. A lehetőséget, hogy csinosabb, fittebb, egészségesebb, sőt boldogabb legyél.

 

Van már terved?

Ahhoz, hogy ne vesztegesd el a pénzed egy újabb edzőtermi bérletre, meg vadiúj tornacuccokra, kellenek a biztos alapok. Ha ezeket nem tudod felépíteni, akkor jobb is, ha idén ejted a témát és megbékélsz önmagaddal – mert alapozás és sziklaszilárd motiváció nélkül még a májust sem élik meg a terveid.

 

Hogy mi kell a strandot is kedvelő tested megalapozásához?

 

1. Önismeret: igen, ebbe az is beletartozik, hogy ismered a gyenge pontjaidat és azt, mikor buksz el. De az ellenkezője is igaz: azzal tisztában kell lenned, mi hajt előre!

 

2. Tervezés: nagyon megkönnyítheted a dolgodat, ha képes vagy vizualizálni, hová lesz az utazás. Akár részletekbe menően is látni az elméd vetítővásznán, hogy fogsz kinézni, amikor elérted a célodat. Még jobb, ha az első perctől úgy tekintesz magadra, mintha már a strandolásra kész verziód lennél.

 

3. Töltés: szuper, ha a mozgás is ilyen, de azért legyen még 1-2 olyan dolog a tarsolyodban, amiből meríthetsz, mert fáradtan sokkal könnyebb elveszíteni a motivációt.

 

4. Strukturált körülmények: tedd lehetővé, hogy azzá válj, amivé szeretnél. Mindenben azt keresd, ami előre tud mozdítani téged, alakítsd úgy a környezeted, hogy az támogasson az új életmódod kialakításában.

 

5. Akció: ha már megvan a terv és a vízió, és megteremtetted azokat a kereteket is, amelyekkel alig várod már, hogy belekezdhess az alakformálásba, akkor készen állsz!

 

Bakos Zsuzsi életmódcoach

 

Mi az elhatározásod utáni első lépésekben is segítünk neked. Ki sem kell mozdulnod otthonról, ha a FitVideo 90 napos Beach Body programjával indítod be az életmódváltásodat, amit a főoldalról és a vezetett programok menüpontból érhetsz el.   

 

A legjobb eredmény érdekében, a programban sok popsi, láb és has edzéssel találkozol majd. :)

 

Ha most vagy először a FitVideo.hu oldalon, IDE kattintva segítünk az eligazodásban.

 

Ha már regisztrált tagunk vagy és nincs bérleted, IDE kattintva válaszd az éves bérleteink valamelyikét, hogy a lehető legkedvezőbb áron (havi akár 580Ft) érhesd el a programjainkat, köztük a Beach Body-t. Utána továbbléphetsz a SUPER BODY 1-2. programokra.