73.214regisztrált tag
HírekVissza
Hogyan oszd be az idődet, hogy mindig jusson napi 1 óra a mozgásra?

Friss tanulmányok is rámutatnak arra miszerint azok a hölgyek, akik naponta legalább 1 óra testmozgást végeznek, jóval nagyobb esélyük van megérni a 90-et, mint azoknak, akik csupán 30 percet mozognak naponta.

 

Évről-évre számos kutatás foglalkozik a testmozgás és az élettartam összefüggéseivel, azt kutatva valóban igaz-e az az állítás, hogy a hosszú élet titka nem más - mint a mozgás.

 

A Hollandiában híres Maastrichti Egyetem kutatói például 1986-ban kimondottan a nemek közti különbségeket vizsgálták. Ekkor több, mint 120.000 férfi és nő adatait tartalmazó adatbázisból válogattak alanyokat, annak érdekében, hogy vizsgálják, milyen hatással bír a testmozgás a nők és a férfiak élettartamára.

 

A JECH-ben megjelent tanulmány szerint a nőket és a férfiakat különböző kategóriákba osztották, aszerint hogy:

 

  • naponta 30 percnél kevesebb,
  • 30 és 60 perc közötti,
  • 60 és 90 perc közötti,
  • vagy 90 percnél is több testmozgást végeznek.

 

Ebben az esetben nem feltétlenül kell direkt sportra gondolni ugyanis a munkahelyre való biciklizés, a kertészkedés, vagy a kutyasétáltatás is számított.

 

A kutatás eredményeképpen arra jutottak, hogy azoknak a nőknek, akik legalább 30-60 percet mozognak egy nap, 21 %-al több esélyük van megérni a 90-et, mint azoknak, akik 30 percnél is kevesebbet töltenek aktív mozgással. 

 

A férfiak esetében 39 %-al több esélye volt annak a férfinak, aki naponta minimum 90 percet mozgott elérni a 90 éves kort, azzal szemben, aki mindössze 30 percet mozgott. A kutatásban résztvevő 7807 személyből egyébként összesen 433 férfi és 944 nő érte el a kilencedik X-et.

 

Így oszd be az idődet, hogy legyen időd a mozgásra is!

 

Manapság rengeteg területen kell egyszerre helytállnunk ideértve a családot, munkát, barátokat, párkapcsolatot, szépségápolást, háztartásvezetést, sportolást.

 

Biztosan gyakran érzed te is úgy, hogy rádszakadnak a teendők, és képtelen vagy mindenre időt szakítani. Az előre megtervezett napi feladatok - beleértve a napi 1 óra mozgást is - segít abban, hogy megszabadulj az állandó aggódástól, időben elvégezd a feladataidat és ez az alapja a sikeres időmenedzselésnek is.

 

Az lenne a tanácsunk, hogy próbáld ki a következő módszereket, ahelyett hogy folyton az időhiány miatt stresszelnél, így biztosan nem fog akadályokba ütközni az edzés otthon.

 

Rendszerezés

 

Ha a határidő naplódban össze-vissza szerepelnek különböző találkozók, időpontok, akkor próbálj meg rendszerességet belevinni a naponta ismétlődő elfoglaltságaidba. Úgy oszd be a napi feladatokat, hogy mindenképpen jusson 1 óra a napi edzésre. Ha tisztában vagy a saját időkorlátaiddal, hidd el mindenre jut időd, amit elterveztél.

 

Mondj le a napközbeni lustálkodásról

 

Ha szabadnapos vagy könnyen előfordul az, hogy henyéléssel töltenéd a napodat. Ennek elkerülésére inkább próbáld meg a feladatok egy részét elintézni. Példaként említve kis lépésekben kitakaríthatod a lakást, elintézheted a mosást, így ez már felérhet napi 1 óra aktív mozgással.

 

Megfelelő időbeosztással marad időd a mozgásra is

 

Hidd el, ha megfelelően osztod be az idődet a pihenés mellett marad időd a napi 1 órás mozgásra is. Az is nagyban segíthet, ha egészségesen étkezel, sok gyümölcsöt eszel és kávé helyett mondjuk zöldteát fogyasztassz. Tedd ki a hűtő ajtajára a napi tennivalók listáját, így folyamatosan képes leszel csekkolni az elintéznivalókat.

 

Profi szakemberekre lenne szükséged a fogyási céljaid eléréséhez? Jó helyen jársz, hiszen a 30 napos prémium turbó zsírégető program éppen NEKED ajánlott!

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél