Regisztrálj69483regisztrált tag
HírekVissza
Hibázni ér! Mert tökéletes fogyókúra nem létezik…

Anyaként és nőként valahogy hozzánk tapad a bűntudat. Azonnal suttogni kezd az az ellenséges belső hang, ha magunkkal akarunk tölteni egy kis időt. Mert időnk az nem nagyon van, csak terveink. És azok között ilyenkor elég előkelő helyen szerepel a strandkompatibilis forma.

Először is nézzük meg azt, mit ne tegyél ilyenkor. Ne dőlj be mindennek, ami gyors eredményt ígér!  Ne kezdj el koplalni, vagy olyan mozgásformákat űzni, amik nem sok sikerélménnyel kecsegtetnek. E kettő együttes eredménye ugyanis sajgó izomláz és egy végletekig kiéheztetett szervezet lesz, majd jön a jojó-effektus, és hirtelen azon kapod magad, hogy még többet mutat a mérleg. Csoda, hogyha elmegy a kedved az egésztől? Lássuk, mit kell tenned, hogy kitartó maradj.

 

1. Biztos kell a mérleg?

Az internet tele van hangzatos fogalmakkal, és számítási képletekkel arra vonatkozólag, mi lenne az ideális testsúly számodra. Ezek a számítások azonban jó pár tényezőt nem vesznek figyelembe. A legjobb, ha nem azt a súlyt célzod meg, amennyi kellene legyél, hanem azt a testsúlyt, amelyet hosszútávon meg tudsz tartani és amelyben jól érzed magad.

 

2. Tarts önvizsgálatot!

… és írd össze lelkiismeretesen a hizlaló szokásaidat. Például:

  • Mindig megeszem a gyerek maradékát.
  • Gyakran éhesen megyek bevásárolni.
  • Késő este is nassolgatok, ha megkívánok valami finomat.
  • Sok kólát és más cukros üdítőt iszom.
  • Össze-vissza eszem, nincs időm főzni.
  • Egész nap nem eszem, aztán este jól bekajálok.
  • Az édes nasikra szüksége van a lelkemnek – napi többször is.

Kezdd azzal, hogy korrigálsz egy hibát, és amikor azt már sikerült beépítened a mindennapjaidba, és nem kell különösebben fegyelmezned magad a betartásához, jöhet a következő!

 

3. Mozdulj!

A rendszeres testedzés az egész életviteledre pozitívan hat. Segít kitolni a határaidat, megnyugtat vagy éppen energetizál, segít legyőzni a lustaságot, fegyelemre tanít, és nem utolsó sorban javítja a kisugárzásodat és az önértékelésedet! Ráadásul minden sikerélménnyel nagyobb lelkesedéssel veted majd bele magad. Ha sok időt kihagytál, az eleje biztos nem lesz fáklyásmenet – de ez is csak egy szuper eszköz arra, hogy bebizonyítsd, mennyire erős vagy!

 

4. Ne félj a hibáktól!

Attól, hogy olykor-olykor elcsábulsz, vagy kihagysz egy edzést, még nem kell azonnal bedobnod a törölközőt! Ha kissé kirúgtál a hámból, egyszerűen figyelj a következő napon jobban! És sose feledkezz meg az apró jutalmakról. Például, ha már be tudod gombolni a terhesség előtti farmered, lepd meg magad egy kis kényeztetéssel! Menj el masszőrhöz, vagy csapj egy görbe estét a barátnőddel.

 

5. Mindig tartsd szem előtt a célodat!

Tanuld meg magad motiválni, amelyre nagy szükséged lesz a nehezebb időszakokban, például amikor a gyerek vagy a főnököd nincs éppen topformában. Gondolj arra, hogy az evés vagy a lustálkodás okozta pillanatnyi örömet átválthatod egy hosszabb távú elégedettségre! Segíthet, ha naplót vezetsz az érzéseidről, például mindig feljegyzed, ha nagyon nehezen veszed rá magad az edzésre, de dokumentálod a sikereket. Ez segít, hogy tisztán lásd a gyengéidet és tanulj belőlük!

 

                                                                                                                  Bakos Zsuzsi életmódcoach

 

Vezetett programjaink segítenek Neked átvészelni a fentihez hasonló szituációkat. Például a BEACH BODY programunkkal felkészülhetsz a strandszezonra.
 

BEACH BODY programunkat eléred IDE kattintva!

 

Illetve ÚJ, ÉTRENDDEL megtámogatott VEZETETT PRÉMIUM programjaink még több segítséget adhatnak a valóban TARTÓS EREDMÉNYEK eléréséhez. 

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK + 30 napos ZSÍRÉGETŐ ÉTRENDDEL.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ 1 évig eléred a 30 NAPOS ZSÍRÉGETŐ ÉTRENDET. PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 9990Ft

 

 
1 ÉV EDZÉS + 1 ÉVIG ZSÍRÉGETŐ ÉTREND

 

Vedd meg most

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK + 90 napos ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTRENDDEL.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ 1 évig eléred a 90 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTRENDET. PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 12990Ft

 

 
 
1 ÉV EDZÉS + 90 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTREND

 

Vedd meg most

 

1 ÉVES KLUBTAGSÁGUNK, AMIVEL MINDEN EDZÉST ELÉRSZ.
Ezzel 1 évig minden edzésünket eléred, PLUSZ eléred a vezetett 30 és 90 napos programjainkat is.
És az ára 1 ÉVRE, CSAK: 6990Ft

 

 
1 ÉV EDZÉS, MINDEN VEZETETT PROGRAM ELÉRÉSÉVEL

 

Vedd meg most

 

Használd a Szép kártyádat, ha van! Hogy miért?

Mert simán megveheted vele a FitVideo bérleteit a Szép kártyáddal. Részletek a képre, vagy ide kattintva.

 

                                  

 

 

Amit még érdemes elolvasnod

 

9 ok, amiért érdemes otthon edzeni

A mozgás 10+1 pozitív lelki hatása

Életmódváltás 90 nap alatt

Miért fogyassz extra fehérjét, ha rendszeresen sportolsz

9 érv a videós edzés mellett