72.207regisztrált tag
HírekVissza
A jojóeffektust így kerülheted el a fogyásban

A dietetikusok szerint, ha összeadjuk, mennyi energiát és pénzt fordítottunk eddig fogyókúrákra, villámdiétákra, káposztaleveskúrára, vagy csodakapszulákra, az eredmény megdöbbentő. A szakemberek tapsztalatai alapján a "fogyókúrázók" 80-90%-a annak ellenére újra próbálkozik a csodaszerekkel, hogy csak a jojóeffektust tapasztalta meg.

Mi kell a hatékony fogyáshoz?

 

Napjainkban egyre többen vallják, hogy a csoda fogyókúrák helyett inkább az életmódváltásra kell koncentrálniuk. Ha olyan elveket követsz a hétköznapokban, mint a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás, akkor ez lehet a hosszú távú eredményesség kulcsa.

 

Megfelelő táplálkozás

 

A fogyás mechanizmusának a megismerése vezethet ahhoz, hogy rájöjj, miért nem működnek a csodaszerek. Olyan egyensúlyt kell fentartanod, melynek során fogyókúrázóként kevesebb energiát viszel be, mint amennyit feltudnál használni napközben.

 

Eközben pedig az energiabevitelt nem szabad az alapanyagcseréd alá vinned, mert akkor már nem fogyásról lesz szó, hanem raktározásra áll át a szervezeted. Ehhez szükséges a mérsékelten csökkentett zsír- és szénhidrát-bevitelen alapuló táplálkozás.

 

 

Valóban nehezebb 40 felett a fogyás?

 

Az idő előrehaladtával az alapanyagcseréd, vagyis az olyan alapvető életfunkcióid, mint a szívműködésed, a légzésed, az idegrendszered működéséhez szükséges energiamennyiség folyamatosan csökken.

 

Ez az oka annak, hogy a negyedik X után egyre makacsabbul tartják magukat a pluszkilók, amelyek feltűnés nélkül rakódnak fel rád. Könnyen legyinthetnél az évenként felkúszó 1-1,5 kilóra, azonban számold ki, hogy 10 év alatt ez már 10-15 kiló plusz súlyt eredményez!

 

Az  elhízás ellen változtass étkezési szokásaidon, hiszen a szervezetedben zajló folyamatok révén megjelenhetnek az úszógumik, zsírpárnák. Azonban csinos, karcsú, fitt maradhatsz negyven, ötven, sőt még hatvan felett is.

 

A jojóeffektus elkerülése érdekében semmiképpen sem a tápanyag- és vitaminhiányt előidéző drasztikus fogyókúrákra bízd magadat. Ebben lehetnek segítségedre a zsírégető torna otthon videók.

 

 

Lehet fogyni éhezés nélkül is

 

Azoka fogyókúrázók, akik valamilyen drasztikus diétával, vagy kapszulákkal akarnak kilókat leadni szinte mindig visszahízzák, amit leadtak. Vannak olyan esetek is, amikor még többet is visszahíznak, mivel a kiéhezett szervezetükkel hirtelen abbahagyják a hosszútávon tarthatatlan fogyókúrát.

 

Fontos még azt is figyelembe venni, hogy az általános ajánlások sohasem veszik figyelembe az adott fogyókúrázó egészségi állapotát, illetve annak alapbetegségeit. Ha például valaki cukorbeteg, neki is van esélye testsúly-rendezésre, mégpedig oly módon, hogy fokozottan ügyelnie kell  a fogyása egészséges vegrehajtására - csakis szakemberek bevonásával.

 

Számos diéta azon alapszik, hogy extrém mértékben lecsökkentenek egy-egy tápanyagcsoportot, úgy mint a szénhidrát és a zsíradék bevitelét a szervezetbe.

 

Az ilyen diétákat össze sem lehet hasonlítani a Fitvideo 90 napos prémium életmódváltó programjával, amely egy személyre szabott program. Egyéni célokra épülő, változatos fitnesz program és még mentális támogatást is biztosít.

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél