Regisztrálj68085regisztrált tag
HírekVissza
12 ok, amiért a dietetikusok utálják a diétát /második rész/

Ha kimaradsz a finom falatok értékelésének élvezetéből, az együtt étkezés öröméből, hibát véthetsz. Számos szakember egyazon véleményen van. Minden ételnek helye és létjogosultsága van.

7. A vékonyság nem fél egészség

Ha valaki vékony, még nem biztos, hogy egészséges. Az egészség nem méretfüggő, hanem a következetes egészségmegőrző magatartás eredménye. Ennek egyik része, hogy jól bánsz a testeddel, másrészt kezeld a stresszt, minőségi az alvásod és rendszeresen edzel. A diéta célja az, hogy rövid idő alatt fogyj, ami viszont nem egyeztethető össze az egészséget őrző elvekkel.

 

8. A fitnesz lényege az egészség, nem egy irreális cél

Az extrém fitnesz- és diétairányzatok kezdik eltorzítani a képet, arról, amit eddig az egészséges testről és életmódról gondoltunk. A tudatos és odafigyelő étkezésnél az elegendő mennyiségű és friss ételek megléte alapvető. A sportnak célja pedig az, hogy az test egészségét kiszolgálja, és élvezzük is.

 

9. Az étel nem rossz dolog

A diéták képesek az étkezést negatív színben feltüntetni, így nem csoda, ha az általuk elért változások is mindössze tiszavirág-életűek. Gondolj úgy inkább a táplálékra, mint ami életerőt ad. Tanuld meg, melyik ételből mennyi energiád származhat, tanulmányozd át/tapasztald meg, mi az, ami jót tesz neked, és mekkora a számodra és az életmódodnak megfelelő ételadag.

 

10. A diétát a lemondással és elutasítással azonosítják

A diéta szóról szinte mindenki az ételek megtagadására és nélkülözésére asszociál, és emiatt az eredményessége sokszor nem is a fogyásban, hanem falási rohamokban és az étkezést követő lelkiismeret furdalásban jelentkezik, sajnos.”

 

11. A fogyasztó diéták nem jóra tanítanak

… és azt se mondják meg, mit csinálj a befejezése után. Így te is egy leszel azok közül, akik visszanyerik a leadott kilókat, sőt még akár többet is visszahíznak. Ez a jojó-effektus romba döntheti az önbizalmadat és zéróra csökkentheti étkezéseid élvezhetőségét. Az egészségmegőrzés része az ideális súly, de csak az, ami egy élvezhető és fenntartható életmóddal elérhető."

 

12. A diéták nem működnek

Ha nem élvezed közben az étkezést, a diéta se lesz eredményes, állítják a tudósok. Az intuitív táplálkozás – amikor a belső éhség-jólakottság jelzésekre figyelve étkezünk – eredményesebbnek bizonyulhat mind az egészség, mind a jólét tekintetében.

 

Forrás: www.fitnessmagazine.com

 

Próbáld ki vezetett 90 napos programjainkat, amelyek segítségével könnyen és hatékonyan edzhetsz otthon. Nem kell utaznod, elég csak napi 30-40 percet rászánni.