Regisztrálj68719regisztrált tag
HírekVissza
10+1 pozitív hatás, amiért érdemes mozogni

Tudtad? Nemcsak fittebb, de boldogabb is lesz, aki rendszeresen mozog. De nézzük mennyi más pozitív hatása van szervezetedre a rendszeres testmozgásnak?

1. Kimutatták, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. Elősegíti ugyanis a hangulatjavító szerotonin, valamint a fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását az agyban.

 

2. A gyakori mozgás, főleg 25-45 éves korban fokozza az agyban azoknak a vegyületeknek a termelődését, amik támogatják a memóriáért és tanulásért felelős részt, a hippocampust. A rendszeres fizikai terhelés fejleszti a memóriát és az új dolgok megtanulására való képességet. A leizzadás során pedig a hippocampusban megnő a memóriáért és tanulásért felelős sejtek termelődése.

 

3. Az edzés fokozza a vérkeringést, így több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez, ami így tovább megőrzi fiatalságát. A testmozgás hatására fokozódó izzadás pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet a bőrön keresztül megszabaduljon a felesleges méreganyagok egy részétől.

 

4. A rendszeresen végzett testmozgás hatására nő a tüdőkapacitás, javul a légzés és a vérellátás.

 

5. A rendszeres fizikai aktivitás hatására a szívizom megerősödik, nő a szív teljesítőképessége és csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata.

 

6. Tanulmányok igazolták, hogy a rendszeresen végzett testedzés hatására nőknél csökken az emlőrák kialakulásának valószínűsége.

 

7. Rendszeres fizikai aktivitás hatására bizonyítottan csökken a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, illetve akiknél ez már fennáll, ott jelentős javulás érhető el.

 

8. A vérben található HDL (védő) koleszterin szintje nő, míg az LDL (károsító) koleszterin szintje csökken a rendszeres testmozgás hatására. Az artériák falán így nem keletkeznek zsírt és egyéb anyagokat tartalmazó lerakódások (plakkok). Így csökken szív és érrendszeri megbetegedések kockázata is.

 

9. Rendszeresen végzett testmozgással megelőzhető, illetve kordában tartható a 2-es típusú cukorbetegség. Ha mozgunk, az inzulin hormon, amelynek kulcsszerepe van a vércukorszint szabályozásában, jobban ki tudja fejteni a hatását, így a vércukorszint ellenőrzés alatt tartható.

 

10. Az olyan gravitáció ellen ható mozgások és gyakorlatok, mint a futás, lépcsőzés, súlyzózás, segítenek a csonttömeg megtartásában, így megelőzhető, illetve mérsékelhető a csontritkulás.

 

+1. A rendszeres edzés hatására megerősödik az izomzat, így a csontok védettek lesznek a sérülésektől. Az erős izmok stabilitást adnak, javítják a tartást, az egyensúlyt és a koordinációt. A rendszeres testmozgás keni, beolajozza az ízületeket, ezáltal csökken az ízületi fájdalom és merevség. Ez utóbbiak különösen fontos szerepet játszanak testi épségünk az időskori megőrzésében.

 

Már heti 3 alkalommal végzett kb. fél órás könnyű mozgás is pozitívan hat az egészségünkre. Találj olyan mozgásformát, melyet élvezettel végzel! A hangsúly mindig a rendszerességen van.

Nézz szét a FittVideo edzései között és válaszd a leginkább hozzád valót!

 

Amit még érdemes elolvasnod

 

9 ok, amiért érdemes otthon edzeni

Plusz 1 óra szabadidő otthoni edzéssel

A mozgás 10+1 pozitív lelki hatása

Életmódváltás 90 nap alatt

Miért fogyassz extra fehérjét, ha rendszeresen sportolsz

 

És ha valóban hatékony edzésprogramba kezdenél, akkor ajánljuk 90 napos bérletünket, amivel végigcsinálhatod a szakértők által összeállított FitVideo programokat.  

 

 

Kattints a képre és már meg is veheted, bankkártyával, Szép kártyával, átutalással.

Most CSAK 5700FT!!

 
A 6 teljes VEZETETT PROGRAMOT pedig megtalálod a FitVideo főoldalán, vagy ide kattintva.